1 / 11

Se înființează Forțele Armate UE

Invazia Ucrainei de către Rusia a adus cel mai mare război în Europa din 1945, iar alegerile intermediare din SUA din 2022 au înregistrat o creștere puternică a reprezentării populiștilor republicani de dreapta în Congres, fostul președinte Trump declarându-și candidatura la președinție în 2024. .


În 2023, devine mai clar ca niciodată că Europa trebuie să pună în ordine poziția defensivă a Uniunii, fiind mai puțin capabilă să se bazeze pe ciclul politic din ce în ce mai instabil al SUA și confruntându-se cu riscul ca SUA să își retragă complet vechiul angajament față de Europa, poate după un armistițiu ucrainean-rus. Într-o mișcare dramatică, toți membrii UE decid să creeze forțele armate ale UE înainte de 2028, cu scopul de a înființa forțe operaționale terestre, maritime, aeriene și spațiale complet echipate și dislocate, care să fie finanțate cu cheltuieli de 10 trilioane de euro, pe 20 de ani.


Pentru a finanța noile forțe armate ale UE, sunt emise obligațiuni UE, care urmează să fie finanțate pe baza cheilor PIB-ului fiecărei țări membre. Acest lucru adâncește drastic piața datoriilor suverane a UE, conducând la o redresare puternică a zonei euro pe baza impulsului masiv al investițiilor.


Foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri