2 / 26

Antreprenorii romani au trecut granitele

Antreprenorii romani care au trecut la extinderea regionala nu au aglomerat in 2007 prima pagina a ziarelor de business, insa au dat startul unei tendinte care se va contura anii urmatori.

Astfel, mai mult firme romanesti au decis in 2007 sa se extinda regional, determinate de oportunitatile din tarile vecine.

Romstal s-a extins de curand pe piata din Serbia, prin preluarea companiei private Doming d.o.o. specializata in comecializarea echipamentelor pentru instalatii, in urma unei tranzactii de 10 milioane de euro.

Mobexpert a inaugurat in capitala Bulgariei primul sau hipermagazin din afara tarii, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Pana in 2011, compania romaneasca va mai deschide inca doua magazine de mobila in tara vecina.

Banca Transilvania a deschis o sucursala in capitala Ciprului, Nicosia, centrata initial pe afaceri de tip corporativ si pe servicii bancare personalizate. Aceasta are cateva sute de clienti. Banca urmareste sa-si atraga mai ales clienti romani, din cei aproximativ 25.000 prezenti in aceasta tara.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri