2 / 8

Investitia la Bursa: Recomandata pentru orizonturi de timp de peste 6 luni

Investitia in titlurile listate pe piata de capital ramane in continuare o alternativa interesanta, mai ales ca piata a ajuns la un nivel foarte scazut, preturile actiunilor fiind atractive. Principala conditie recomandata de specialisti pentru investitia la bursa se refera la alegerea unui orizont de timp de cel putin 6 luni si a unei politici investitionale prudente.

Cand se formeaza un trend descendent, orice potential investitor ar trebui sa fie constient ca preturile sunt atractive, cu atat mai mult cu cat scaderile de la BVB au fost de o amploare mare.

Adi Lupsan, director adjunct la Intercapital, recomanda investitorilor incepatori sa isi faca o politica prudenta: “Portofoliul sa fie undeva la 20-30 de procente din suma si sa aiba o tinta indepartata de timp. Este foarte important sa fie inteles faptul ca la bursa nu se castiga repede si trebuie ales un orizont de 6 luni-un an, cel putin. In cazul in care preturile vor continua sa scada dupa momentul inceperii investitiei, ar fi indicat ca investitorul sa mai foloseasca din bani pentru a continua sa cumpere. In timp, isi va forma un portofoliu sub pretul mediu de achizitie si trebuie sa fie constient ca scaderile se vor opri si trendul se va inverse”, ne-a declarat acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri