3 / 8

Riscurile sunt peste tot, dar bursa este mai transparenta

Riscul exista in orice domeniu de investitie. Recomandarile specialistilor pentru orice investitor implica prudenta, acumulare si o stabilire foarte clara a obiectivelor.

“Nu este sanatos sa investesti toti banii in acelasi lucru. O anumita suma trebuie pastrata pentru nevoi neprevazute de cash pe termne scurt. In functie de orizontul investitional se face o alegere: cu cat acesta este mai mare, cu atat bursa este o investitie interesanta.

Travesram o perioada in care preturile activelor au crescut foarte mult, perspectivele asupra riscului au scazut, suntem intr-o etapa relativ matura in procesul acesta de convergenta a preturilor activelor. Este foarte bine sa avem in permanenta in vederea diversificare a investitiei”, a declarat, pentru Wall-Street, Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Acesta ne-a facut o scurta comparatie intre piata de capital si cea de real-estate. Principala concluzie a fost ca bursa este mult mai transparenta si mai accesibila.

“Investitiile in imobiliare necesita niste elemente birocratice care de multe ori dau batai de cap, in timp ce la bursa lucrurile sunt mai simple. Sistemul de impozitare este diferit – 1% pentru investitiile mai mari de un an-, in timp ce in real-estate platesti 3% din valoarea tranzactiei”, a mai spus Ion. Aceste lucruri trebuie puse foarte bine in balanta in momentul inceperii unei investitii.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri