25 / 26

Yahoo a intrat in Romania

Dupa ce la sfarsitul lui 2007 Yahoo negocia cu oficialii guvernamentali intrarea pe piata romaneasca, anul acesta gigantul american a facut primul pas pe teren romanesc, prin angajarea lui Bobby Voicu in functia de manager de comunitate.

Serviciul de instant messaging al Yahoo are in Romania o cota de peste 95% - o situatie unica in Europa, care transforma piata romaneasca in una dintre cele patru piete-cheie pentru Yahoo, alaturi de Rusia, Turcia si Polonia.

Dupa angajarea lui Bobby Voicu, Yahoo a promis lansarea portalului Yahoo.ro in toamna lui 2008. Termenul a fost depasit, iar oficialii Yahoo nu au anuntat un nou deadline. Alte planuri ale gigantului american sunt construirea unei retele de dezvoltare, unde comunitatea locala sa construiasca aplicatii cu ajutorul arhitecturii deschise, si cresterea incasarilor din publicitate, care este vanduta in Romania prin Mediacafe.

Pe de alta parte, un alt gigant al Internetului si-a redus activitatea pe piata romaneasca. In 2008, reprezentantul Google pentru Romania, Radu Tudorache, a fost recrutat de Romtelecom. Google nu si-a anuntat intentia de a recruta un nou manager pentru Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri