3 / 11

Frauda la Bursa

Bursa a fost tulburata de un caz de frauda de 2 milioane lei. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a sesizat organele de cercetare inca din 2007 in legatura cu infractiunile realizate pe piata de capital de un grup din Bolintin Vale care a prejudiciat mai multi investitori cu 2 milioane lei, a spus Victor Stanila, purtatorul de cuvant al CNVM.

Mai mult de 300 de detinatori de actiuni au fost inselati de o grupare de crima organizata din Bolintin Vale, 12 dintre membrii acesteia fiind adusi la audieri la DIICOT Pitesti. Liderii gruparii au racolat sase angajati ai Depozitarului Central, care sunt suspectati ca au furnizat date confidentiale despre detinatorii de actiuni.

Cele 12 persoane retinute au fost prinse in urma unor descinderi si perchezitii in 15 locuri din Bucuresti si Bolintin Vale, potrivit anchetatorilor.

Exista 32 de invinuiti in acest caz, iar faptele de care sunt acuzati sunt pedepsite de lege cu inchisoarea de la 5 la 20 de ani, a explicat procurorul sef Nicolae Blaga, seful DIICOT Arges - Serviciul Teritorial Pitesti.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri