10 / 11

Wienerberger inchide temporar doua fabrici din Romania

Fabricile Gura Ocnitei si Triteni ale producatorului de caramida Wienerberger vor fi temporar inchise si productia va inceta, ca urmare a crizei financiare si economice si a incetinirii ritmului de dezvoltare a pietei de constructii in Romania din ultimele luni, potrivit companiei.

"Aceste masuri fac parte din programul extins de restructurare a grupului Wienerberger in 2009 pentru a adapta capacitatile de productie locale la evolutia pietei si a cererii. Cele doua fabrici vor fi doar temporar inchise, ceea ce inseamna ca productia poate fi reluata oricand. Deocamdata, acest moment este incert si depinde de dezvoltarea viitoare a pietei", se arata in comunicatul emis de Wienerberger Romania, parte a grupului austriac - cel mai mare producator de caramizi din lume.

Wienerberger, jucator principal pe pietele emergente din Europa, implicat mai ales in proiecte de constructii rezidentiale, a fost afectat prima data in aprilie 2008, odata cu colapsul pietei imobiliare din Marea Britanie si Statele Unite.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri