2 / 6

S-ar putea ca si noile estimari ale FMI sa fie depasite

“Noua prognoza privind contractia PIB mi se pare mai realista, insa, la cum arata lucrurile pentru trimestrul al doilea, s-ar putea ca si aceste estimari sa fie depasite”, a declarat, pentru Wall-Street, Nicolae Alexandru Chidesciuc, senior economist in cadrul ING Bank Romania.

Economistul ING nu s-a pronuntat asupra prognozei pentru deficitul bugetar ce ar putea fi inregistrat in 2009, explicand ca o va face abia dupa ce va vedea ce masuri intentioneaza sa adopte guvernul pentru a reduce cheltuielile.

“Este foarte putin probabil ca in 2010 sa avem crestere economica, nu este exclus, dar este foarte greu si depinde de ce masuri va adopta guvernul. Daca ei vor intarzia in adopta masuri pentru sustinerea economiei, atunci si anul 2010 poate sa fie unul cu o contractie economica”, a mai explicat Chidesciuc.

Maximul recesiunii din Romania va fi atins, in opinia economistului ING, in trimestrul al treilea din acest an, dupa care, in ultimele trei luni din 2009 vom inregistra o usoara revenire, ca rate trimestriale, insa vom ramane in teritoriu negativ ca rata anuala.

Produsul Intern Brut al Romaniei s-a comprimat cu 9,7% in trimestrul al doilea din 2009, pe fondul inrautatirii situatiei din sectorul constructiilor, arata ultima prognoza realizata de economistii ING Bank.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri