3 / 4

Banii de la Bruxelles, pe hold

Comisia Europeana a amanat acordarea transei de 1 miliard de euro din imprumutul acordat Romaniei pana dupa clarificarea situatiei politice, mai exact pentru 2010.Astfel, CE va putea aproba urmatoarea transa din imprumut in decembrie, daca se indeplinesc conditiiile cerute, dar va vira banii abia in 2010.

"Din punctul de vedere al Comisiei Europene, imediat ce situatia politica se rezolva, nu excludem aprobarea transei, dar pentru virarea banilor este nevoie de cateva saptamani de la luarea deciziei, ca sa avem timp sa luam banii din piata", a declarat reprezentantul Comisiei Europene, Elena Flores (foto).

In acest context, Romania are nevoie de 5 miliarde euro pana la sfarsitul anului cu care sa isi achite obligatiile, suma crescand odata cu amanarea transelor de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana, a explicat consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu.

"Este o mare problema deoarece cred ca deja suma necesara, in total, s-a ridicat la 5 miliarde euro", a declarat Adrian Vasilescu, potrivit NewsIn, adaugand ca autoritatile romane nu vor putea apela la emisiunea de moneda pentru a suplini necesarul de bani.

Despre cati bani are nevoie Romania, cititi mai multe aici.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri