2 / 5

Basescu: "Sondajele corecte aratau ca l-am depasit pe Geoana"

Traian Basescu a declarat, de asemenea, ca a castigat alegerile si ca "probabil" vor fi "diverse manipulari" pe televiziunile care incearca acest lucru de trei ani.

Presedintele in functie a cerut electoratului propriu "sa fie linistit" pana la numaratoarea oficiala a voturilor, proclamandu-se castigator al alegerilor sustinand ca "sondajele corecte" il dadeau castigator la ora 19.00. "Va asigur ca la ora 19.00 sondajele corecte aratau ca l-am depasit pe Mircea Geoana. Castigarea acestor alegeri se datoreaza in primul rand romanilor, peste cinci milioane de romani au avut optiunea clara pentru drumul spre modernizarea Romaniei, un drum care este necesar pentru ca romanii sa ajunga peste un timp la prosperitate. Nu avem alta varianta decat cel propus de mine, cel pe care romanii si l-au asumat prin votul lor si in 22 noiembrie cand au votat pentru reformarea clasei politice romanesti", le-a spus seful statului, cu putin inainte de ora 21.00, simpatizantilor adunati in curtea sediului central al PDL.

Traian Basescu a acuzat ca rezultatele exit-poll-urilor prezentate la televiziuni reprezinta o tentativa de manipulare a opiniei publice. "Veti vedea probabil diverse manipulari pe televiziunile care probabil de trei ani incearca sa manipuleze. Va asigur ca si de aceasta data, ca si in 2004, puteti avea deplina incredere in ce va spun: Am castigat! Marea mea rugaminte la dumneavoastra este ca in intervalul de la ora 21.00 si pana cand se va termina numaratoarea voturilor electoratul meu sa fie linistit si convins ca numaratoarea nu poate fi fraudata", a apreciat Basescu.

El a adaugat ca votul arata ca electoratul roman a ajuns la deplina maturitate din punct de vedere democratic. "Prin votul lor romanii i-au dat dreptate lui Brucan. Au trecut cei 20 de ani de tranzitie si romanii au invatat deplin democratia si s-au manifestat ca atare. Ei sunt interesati de viitorul lor si sunt interesati sa fie condusi de un presedinte jucator si nu de un presedinte jucarie", a adaugat Basescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri