6 / 7

Dragulin, BNR: Sectorul bancar nu e destul de puternic pentru a relansa economia

Sectorul bancar este insuficient de puternic pentru a fi motorul relansarii economice in 2010, in conditiile in care bancile vor intampina in continuare dificultati, iar credibilitatea nu se va restaura, ca declarat directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Ion Dragulin.

"E putin probabil ca in 2010 sistemul bancar sa fie motorul relansarii. Nu vom incheia ciclul de dificultati si nici credibilitatea pe ambele parti, a cererii si a ofertei, nu se va restaura in 2010", a spus Dragulin.

In viziunea sa, ultimele date privind evolutia creditului nu reflecta realitatea, pentru ca reprezinta internalizari ale imprumuturilor anterior externlizate.

"Evolutia creditului in sens pozitiv are o explicatie dezolanta, in sensul ca nu e asa. E vorba de portofolii externalizate si apoi reinternalizate", a adaugat Dragulin.

Pe de alta parte, Eugen Voicu, CEO Aviva Investors Romania, crede ca bancile vor avea un an greu in 2010, dar sunt sufficient de puternice si au fost putin afectate in activitatea lor de baza, astfel incat vor gasi calea sa puna umarul la relansarea economica, dar incepand cu 2011.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri