3 / 4

Vladescu a revenit: Astazi nu pot fi impozitate pensiile mici

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu (foto), a declarat ieri seara ca, datorita cuantumului redus al pensiilor din Romania, acestea nu pot fi impozitate la momentul actual.

Vladescu a infirmat speculatiile privind cresterea fiscalitatii, inclusiv prin impozitarea pensiilor. "Astazi nu se pot impozita pensiile mici. Si asa sunt mult prea mici ca sa ne mai gandim si la impozitarea lor. Iar toate aberatiile pe care le-am auzit ca vrem sa impozitam CAS-urile si alte lucruri pe care le-am vazut scrise sunt efectiv aberatii", a declarat Vladescu inainte de intalnirea cu deputatii democrat-liberali de ieri seara.

De asemenea, ministrul a precizat ca statul roman nu risca sa intre in incapacitate de plata. "Romania nu este in pericol de incetare de plati. Avem lichiditati la buget, platim pensii si salarii. Nu exista niciun fel de emotie, chiar daca dumneavoastra incercati sa o creati", s-a adresat Vladescu jurnalistilor prezenti.

Boc: Nu se pune problema impozitarii pensiilor


Premierul Emil Boc a declarat ca nu se pune problema impozitarii suplimentare a pensiilor si ca aceasta ipoteza nu a fost si nici nu va fi discutata in Guvern.

"Niciodata nu am discutat in Guvern, pana in acest moment, si nici nu vom discuta posibilitatea de impozitare a pensiilor. Exista cadrul legal in vigoare, nu se pune problema impozitarii suplimentare a pensiilor. Si domnul Vladescu a facut o declaratie spunand foate clar ca nu se pune problema impozitarii tuturor pensiilor", a declarat Boc.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri