4 / 5

Piete de capital: Bursele emergente sunt principalul factor de dinamizare a economiei

In ce priveste predictiile privind pietele financiare, Craciun vede doua mari scenarii: fie o evolutie dreapta, dar cu volatilitati in anumite momente, fie o tendinta de crestere mai agresiva.

Mai mult, el considera ca pietele emergente, precum Asia sau America Latina, vor ramane principalul factor de dinamizare ale conomiei mondiale.

“Pe de alta parte, este de asteptat sa vedem niste masuri macro care pe termen scurt sa duca la o ajustare negativa a acestor piete. Dar pe termen lung, investitiile in piete emergente vor fi interesante. Cred ca ne putem astepta ca bursa din SUA sa isi revina mai repede decat Europa, desi avem o problema legata de dolar – ramane de vazut in ce masura este cineva dispus sa isi ia expunere pe moneda Americana, in conditiile in care s-au pompat atatia dolari in economie”, explica Radu Craciun.

In opinia sa, pietele din regiune cunt captive celor europene dezvoltate, desi ar putea demara odata cu restul Europei.

“Chiar daca vedem acum investitori venind in Romania, tot rezultatele financiare vor conta. Chiar daca in prima faza bursa va creste, cand vor aparea bilanturile, care inevitabil vor suferi din cauza lipsei de performanta a economiei, vom vedea si ajustari ale preturilor pe bursa”, a conchis Craciun.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri