4 / 9

Pensionarii, la limita disperarii

Un grup de pensionari revoltati strigau incontinuu “Jos Basescu!”, “Hotii! sau “Infractorul”. Intr-un moment de liniste am incercat sa vorbim cu unul dintre ei, insa am fost asaltati de mai multi batrani, suparati ca nu vor mai avea din ce sa traiasca dupa reducerile pensiilor.

Stefan Pascu spune ca are 44 de ani in campul muncii si o pensie de 1.000 de lei, fara aplicarea reducerii de 15%. “Cu ce traiesc, cu ce sa imi cumpar mancare si medicamente. Am doi baieti mari, insa nici ei nu ma pot ajuta pentru ca au familiile lor. Ar trebui macar sa ne lase pensile atat cum sunt acum si sa isi taie din salariilor lor uriase. Cred ca acest Guvern o sa cada in curand”, spune batranul.

O alta doamna ne arata cuponul pensiei de 539 de lei pe care o ia lunar, alaturi de facturile la intretinere si curent, ce depasesc 300 de lei. Din restul de bani trebie sa isi cumpere medicamente si mancare.

“Medicamentele sunt tot mai scumpe, mancarea, la fel, in spital nu avem bani sa mergem. Copiii mei sunt artisti (am doi baieti, unul este sculptor si celalalt - pictor) si au familiile lor, deci nu ma pot ajuta”, se plange o femeie de 60 de ani, fost inginer de proiectare, vaduva de 13 ani si cu o pensie de 1.000 de lei.

“Sunt niste oameni mediocrii. Basescu ne-a terminat tara, daca ar fi avut un guvern bun si consilieri capabili lucrurile ar fi stat altfel. Avem nevoie de oameni de specialitate. Jos infractorii de la Cotroceni!”, afirma femeia.

Dupa o vechime de 40 de ani in munca, dintre care 23 de ani petrecuti la Centrala de la Cernavoda, unde a lucrat pe proiectare, Mihai, fost inginer si actual pensionar din Bucuresti, are o pensie de 1.600 de lei. “Nu pot sa ma plang, am o pensie buna si as da cu placere cele 15% daca as sti ca ar fi folosite pentru a scoate tara din recesiune, insa nu este asa”, declara pensionarul care este si consilier in cadul Primariei Sectorului 2.

Acum Basescu, s-a transformat peste noapte in filantrop si isi doneaza salariul, pentru a da un exemplu. Evident ca face asta pentru ca nu a trait niciodata din salariu”, mai spune fostul inginer.

Acesta crede ca singura solutie este inlocuirea clasei politice. “Atat timp cat vom fi condusi de acesti mafioti nicio solutie nu este viabila “, completeaza acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri