3 / 22

Niemann, Hilton: Evident ca Germania va castiga

„Fotbalul este un sport in care 22 de barbati alearga dupa o minge si in care castiga intotdeauna nemtii", este celebra sintagma rostita de fostul international englez Gary Lineker dupa o confruntare cu reduta nemteasca.

Acesta pare fi principiul dupa care se ghideaza si Friedrich Niemann, directorul general al hotelului bucurestean de cinci stele Athenee Palace Hilton atunci cand trebuie sa dea pronosticuri privitoare la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Chiar daca nu este un microbist infocat, neamtul este, cu siguranta, un nationalist convins. “Tin cu Germania la Campionatul Mondial din Africa de Sud si sunt convins ca poate castiga trofeul”, a declarat seful Hilton-ului din Bucuresti.

Neamtul va urmari Cupa Mondiala doar la televizor, in masura in care timpul i-o va permite. “Nu am vazut pana acum niciun meci de la vreun campionat mondial pe stadion si nici de data asta nu voi merge, in primul rand din cauza distantei. Voi vedea meciurile la televizor”, a mai spus Niemann.

Acesta a mai adaugat ca ar merge la un asemenea eveniment datorita atmosferei create, nu pentru jocul in sine. “Am fost la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, si am apreciat in primul rand atmosfera din jurul fenomenului, si mai putin competitia in sine. Si la un campionat mondial de fotbal as merge din aceleasi considerente, avand in vedere ca nu sunt microbist”, afirma neamtul.

Germania a castigat de trei ori titlul de Campioana Mondiala in 1954, 1974 si 1990.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri