4 / 22

Seful Radisson: Spania are o generatie de aur

Cum nici Austria si nici Turcia nu s-au calificat la cea de-a 19-a editie a Campionatului Mondial de Fotbal, austriacul de origine turca Ali Yilmaz Yildirimlar, directorul general al Radisson Blu Bucuresti, cel mai mare hotel de cinci stele din Capitala, a ales sa sustina alte echipe. “Sunt cateva echipe care imi plac mai mult decat altele: Argentina, Anglia si Spania. Mi-ar placea sa vad echipa unei tari africane infruntand una dintre clasicele favorite, ar fi grozav”, a declarat, pentru Wall-Street, austriacul.

Acesta considera ca Spania este in acest an marea favorita a competitiei. „Cred ca echipa actuala a Spaniei este generatia lor de aur. Dar nici Brazilia si Argentina nu trebuie subestimate”, explica seful Radisson.

Desi si-a propus sa vizioneze toate meciurile, Yilmaz Yildirimlar este constient ca nu va avea timpul necesar pentru asta. “Din fericire am conditiile perfecte pentru a viziona meciurile chiar aici in hotel, pe Light Bla Terrace, unde avem plasme mari, bere si mancare excelenta, asa ca voi vedea aici o parte din meciuri, impreuna cu prietenii si partenerii de afaceri. Alte meciuri le voi vedea acasa impreuna cu cei doi fii ai mei, care sunt si ei pasionati de fotbal".

Cea mai vie amintire de la un campionat mondial de fotbal este, pentru Yildirimlar, eliminarea lui Zinedine Zidane in finala competitiei din 2006. “Un moment care nu se uita este eliminarea lui Zidane din finala cu Italia. In ultimul sau meci dinaintea retragerii, cariera lui Zidane s-a incheiat in mod regretabil, starnind controverse dupa ce l-a lovit violent cu capul in piept pe jucatorul italian Marco Materazzi. Zidane a adus Franta in avantaj executand cu sange rece un penalty, dupa ce anterior Materazzi egalase printr-o lovitura cu capul la centrarea din corner a lui Andrea Pirlo. Gestul lui Zidane impotriva lui Materazzi, cu numai 10 minute inainte de incheierea prelungirilor, l-a costat pe Zidane al doilea titlu mondial si cu siguranta legenda fotbalului francez va fi bantuita mereu de amintirea acelui moment de nebunie”, rememoreaza, cu lux de amanunte, Yildirimlar.














Inapoi la articol

Setari Cookie-uri