2 / 11

Exista viata si dupa insolventa

Insolventa a dat dureri de cap pentru aproape 20.000 de companii. Numarul firmelor care au intrat in insolventa in primele 11 luni ale anului a ajuns la 19.558, putin sub nivelul inregistrat in intreg anul trecut, cand 19.894 de companii au ajuns in situatia de a nu-si mai putea plati datoriile.

Firmele care se confrunta cu dificultati financiare sunt in special cele din domeniul comertului, peste 8.000 de societati intrand in insolventa, dar si cele din industria prelucratoare si constructii, cu 3.057 si 2.805 firme in incapacitate de plata.

Printre companiile intrate in insolventa anul acesta se numara Blue Air (operator aerian low-cost), Relad (distribuitor farmaceutic), TCE Logistica (firma de logistica si curierat rapid) sau International Leasing (firma de leasing).

Companiile intrate in procedura de insolventa s-au zbatut sa nu-si transforme renumele intr-un esec rasunator. Unele dintre ele au reusit si au aratat ca exista viata si dupa insolventa, cel mai elocvent exemplu fiind retailerul electroIT Flanco, companie care a aratat ca iesirea din faliment se poate face doar cu o expertiza importanta si o abordare foarte riguroasa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri