1 / 4

Argumente pro-bursa

Chiar daca actiunile listate la BVB au avut evolutii pozitive de la inceputul acestui an, nivelurile de pret sunt inca departe de valorile maxime atinse iar potentialul de crestere este semnificativ, in contextul reluarii unui nou ciclu economic.

Piata de capital ofera oportunitati de inevstitii pentru toate categoriile de investitori. Cu orizont de termen lung sau mediu, speculator, interesat de derivate sau produse structurate, orice persoana isi poate crea un portofoliu pe masura asteptarilor sale, cu ajutorul unui broker sau consultant specializat.

„Oricine detine un disponibil de active financiare lichide poate gasi oportunitati pe Bursa in functie de profilul de risc si obiectivele investitionale proprii. Multitudinea de afaceri listate pe piata ofera posibilitatea de a deveni partas la succesul unor afaceri de anvergura oferind un acces facil la investitii pe care un cetatean obisnuit ar fi practic imposibil sa le realizeze”, a explicat Alin Brendea (foto), director de operatiuni la Prime Transaction.

De asemenea, pozitionarea Romaniei in fata unui nou ciclu economic ofera multe oportunitati si creeaza premisele unui moment foarte interesant pentru asumarea unor riscuri investitionale. In plus, activele sunt ieftine iar sansele de imbuntatire ale economiei sunt considerabile, a mai explicat Brendea.

Un alt argument ar fi ca bursa este o piata care poate deveni un partener principal pentru succesul financiar pe termen lung al fiecaruia.

„Este un domeniu care ofera semnale importante pentru mersul economiei, pentru modul in care trebuie sa iti administrezi averea personala. Este si un instrument excelent pentru a castiga o solida cultura economica”, sustine oficialul Prime Transaction.

Si Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest recomanda cumpararea de actiuni listate la bursa, invocand trei argumente principale: randamentele superioare ale actiunilor comparativ cu depozitele bancare pe termen lung, preturile scazute ale actiunilor din acest moment si perspectivele de crestere a indicilor bursieri aduse de reinceperea unui ciclu de crestere economica.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri