2 / 4

Preturi mici - moment optim de acumulare

Randamentele optinute de un investitor la bursa de la inceputul anilor 2000 si pana in prezent sunt mult superioare randamentelor oferite de depozitele bancare in aceeasi perioada de timp, explica Nicu Grigoras (foto).

Desi scaderile considerabile ale indicilor BVB in perioada iulie 2007-martie 2009 au anulat o buna parte a castigurilor din perioada 2000 – 2007, randamentul ramas este inca mult peste cel obtinut la banca.

„In acest moment, preturile actiunilor romanesti sunt scazute comparativ cu maximele din 2007. In ultimii doi ani, datorita problemelor macroeconomice pe plan intern indicii BVB nu au reusit sa urmeze trendul puternic ascendent al pietelor dezvoltate. Reinceperea cresterii economice va duce cu siguranta la disparitia decalajului de creste intre piata interna si bursele dezvoltate”, a mai spus brokerul Intercapital.

Mai mult, reluarea cresterii va ajuta si la repozitionarea Romaniei in categoria tarilor cu „investment grade”, lucru ce poate fi un vector foarte important de apreciere a cotatiilor pe termen mediu si lung.

Rezultatele financiare publicate de emitentii listati in primul trimestru al acestui an sustin recomandarile de cumparare. Cand majoritatea investitorilor vor sesiza preturile foarte atractive ale actiunilor din acest moment dar si perspectivele de crestere pe termen lung cu siguranta cresterile vor aparea si nu cred ca vor fi neglijabile”, afirma Grigoras.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri