6 / 14

Astra Asigurari se extinde in America Latina, unde obtine ratingul AA+

Astra Asigurari, al doilea jucator din piata romaneasca de asigurari, dupa valoarea subscrieilor, a anuntat ca se extinde pe piata din America Latina, insa pentru inceput in Ecuador, tara unde a obtinut rating-ul AA+, din partea agentiei Pacific Credit Rating.

"Vom subscrie in prima parte a anului 2013 din Romania, iar liniile de business vor fi pentru inceput property, riscuri catastrofale, aviatie si maritime. Intentionam de asemenea sa ne extindem si in alte tari din America Latina in urmatorii doi ani", declara Iulius Alin Bucsa (foto), presedinte directorat Astra Asigurari. El a subliniat ca urmatoarele piete unde societatea de asigurari intentioneaza sa se extinda sunt Peru, Columbia si Bolivia. Valoarea investitiilor in afara tarii se ridica pentru inceput la peste opt milioane de euro.

Astra Asigurari a deschis prima sa sucursala in afara granitelor tarii in Ungaria - Astra Biztosito, in octombrie 2010. Astra Biztosito si-a inceput activitatea in octombrie 2010. Sucursala a inregistrat in 2011 subscrieri de 65,87 milioane de lei, de la 77.624 lei in urma cu an. In primele sase luni ale acestui an, sucursala Astra din Ungaria a subscris prime de 50,5 milioane de lei.

Actionarii companiei au deschis, de asemenea, in decembrie anul trecut, o sucursala si la Bratislava, sub denumirea Astra Poistovna, si au mai infiintat o firma de asigurare-reasigurare in Georgia, piata unde subscrierile au totalizat in 2011 circa 140 milioane euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri