2 / 5

Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra SA

In data de 20 noiembrie 2013, Consiliul ASF a hotarat sanctionarea lui Iulius Alin Bucsa, presedinte al Directoratului Societatii Comerciale de Asigurare-Reasigurare Astra SA, cu amenda in cuantum de 50.000 de lei. De asemenea, ASF i-a sanctionat pe Liviu Stoicescu, membru al Directoratului Societatii Comerciale de Asigurare-Reasigurare Astra SA, cu amenda in cuantum de 50.000 de lei si pe Irinel Dinu, conducatorul departamentului de daune din cadrul societatii Astra SA, cu amenda de 30.000 de lei.

Premisele controlului: Amenzile au fost aplicate in urma aspectelor sesizate in cadrul controlului ASF desfasurat, in perioada iulie-august 2013, la sediul societatii Astra. Controlul a avut ca obiect inclusiv verificarea modalitatii de instrumentare si finalizare a dosarelor de dauna si a modului de respectare a prevederilor Ordinului nr. 11/2012. Decizia de control a fost luata dupa ce, in prealabil, ASF a solicitat societatii Astra clarificari in privinta modului in care societatea intelege sa instrumenteze dosarele de dauna. Intrucat clarificarile oferite de societate nu au fost satisfacatoare, ASF a decis controlul la Astra Asigurari.

In plus, fata de amenzile in valoare de 130.000 de lei, ASF a solicitat societatii Astra sa duca la indeplinire mai multe masuri printre care: revizuirea normelor/procedurilor/instructiunilor interne privitoare la instrumentarea dosarelor de dauna, astfel incat sa respecte toate cerintele si termenele prevazute de legislatie in ceea ce priveste instrumentarea dosarelor de dauna (pentru asigurarile RCA); revizuirea normelor/procedurilor/instructiunilor interne cu privire la solutionarea petitiilor, astfel incat sa asigure inregistrarea in registrul unic de petitii a tuturor petitiilor primite de societate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri