7 / 8

Asiguratorii vor avea o baza de date comuna pe CASCO pana in 2015

Asociatia nationala a asiguratorilor (UNSAR) vrea sa realizeze, pana la finele acestui an, o baza de date comuna pentru verificarea istoricului daunelor autovehiculelor asigurate prin intermediul politelor facultative CASCO, proiect care va fi supus aprobarii in perioada urmatoare.


"Ideea realizarii acestei baze de date este mai veche. Cresterea numarului de fraude si, implicit a sumelor pe care asiguratorii le pierd, a obligat practic asiguratorii sa puna in practica aceasta baza de date. Dupa ce va fi aprobat de conducerea UNSAR, speram ca proiectul sa fie finalizat pana la finele acestui an. Avem deja ofertele de la furnizorii specializati", a spus Madalin Rosu (foto), responsabil al Sectiunii auto din cadrul UNSAR.


Potrivit lui Rosu, epavele auto reintra in circulatie prin diverse metode si ulterior se incearca asigurarea acestora in scopul obtinerii unor sume necuvenite, respectiv prin inscenarea unei daune totale (incendiu, furt sau accident). El a amintit ca au fost cazuri in care s-a reusit, pentru aceeasi serie de sasiu, sa fie platite despagubiri pentru dauna totala de catre mai multi asiguratori intr-un anumit interval de timp. "Vrem sa evitam astfel de cazuri prin intermediul acestei aplicatii IT, unul dintre efecte fiind reducerea despagubirilor platite si, implicit, reducerea tarifelor de prima", a spus Madalin Rosu. El a estimat valoarea potentialelor fraude din domeniul auto la circa 90 milioane de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri