3 / 11

Primele zvonuri despre Astra Asigurari

  • 7 februarie: in presa apar informatii dintr-un raport, pe baza caruia BNR a sesizat DNA, potrivit carora ASF, care a negat existenta documentului, suspecteaza Astra Asigurari ca a subestimat in mod voit daunele pe care ar putea sa le plateasca, iar rezervele constituite au fost cu 40% mai mici decat era necesar, respectiv cu 100 milioane lei.
  • Exista un risc mare ca societatea sa intre in incapacitate de plata in cazul unei catastrofe naturale, avand in vedere ca era cel mai mare asigurator de locuinte, cu 2,15 milioane de contracte, iar necesarul de capital suplimentar ar fi de 278,4 milioane euro. De asemenea, Astra Asigurari ar fi transferat "defectuos" cel mai mare risc, respectiv cel de catastrofe naturale, printr-o expunere subevaluata si printr-un plasament catre reasiguratori fara rating (din Insulele Cayman si CSI). In acelasi timp, Astra Asigurari ar fi realizat un transfer alternativ al riscului prin reasigurari "non-traditionale", fara transfer efectiv al riscului, ci doar pentru "cosmetizarea" situatiilor financiare si a indicatorilor financiari.
  • 14 februarie: Astra Asigurari anunta intenția de majorare a capitalului social cu 20 milioane lei, pana la un total de 212,7 milioane lei. Principalii actionari ai companiei sunt The Nova Group Investments Romania - 72,68% sºi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, ambele companii fiind controlate indirect de Dan Adamescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri