1 / 6

BT Pay - portofelul digital care le permite utilizatorilor platile cu telefonul

Banca Transilvania este prima banca din Romania care le-a permis anul acesta clientilor efectuarea de plati mobile in urma lansarii aplicatiei de tip wallet, BT Pay. Lansarea a avut loc la finalul lunii ianuarie, iar peste 150.000 de utilizatori au descarcat aplicatia dupa primele 5 luni de la lansare, aceasta fiind disponibila gratuit in Google Play Store sau App Store. In prezent, portofelul digital are 7 functionalitati:

  • Cumparaturi contactless cu telefonul, in tara si in strainatate. Functionalitatea este valabila pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, sistemul iOS nepermitand accesul NFC (Near Field Communication) pentru terte aplicatii. Orice card BT poate fi adaugat in format digital, in aplicatia BT Pay.
  • Transfer de bani intre cardurile proprii si catre alte persoane care au card BT de debit sau de credit, Visa sau Mastercard;
  • Consultarea detaliilor despre tranzactiile realizate cu cardul BT, soldul si punctele de loialitate STAR acumulate;
  • Acces la oferte BT si ale partenerilor bancii in cadrul programului de loialitate STAR;
  • Impartirea costului (Split the Bill), optiune pentru care este necesara solicitarea de bani de la persoane aflate in contactul telefonului si care folosesc, de asemenea, BT Pay. Suma poate fi impartita in mod egal sau se poate solicita suma diferita.
  • Solicitare de bani de la mai multe persoane prin selectarea acestora dintre contactele din telefon.
  • Trimitere de bani catre mai multe persoane aflate in contactele telefonului.

Banca Transilvania a raportat dupa primul semestru al acestui an un profit net in crestere cu o treime, la 662 milioane lei, in contextul unor venituri nete din dobanzi mai mari cu 14%, de peste un miliarde de lei, si o crestere de 10% a incasarilor din comisioane, la peste 300 milioane lei.


Profitul net consolidat la nivelul grupului financiar Banca Transilvania a urcat cu 68%, la 864,6 milioane lei, subsidiarele si investitiile contribuind cu peste 200 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT. Dupa primele sase luni, Banca Transilvania a depasit pragul de 400.000 de carduri de credit, iar volumele tranzactionate la cumparaturi cu cardurile STAR au crescut 43%. De asemenea, banca a depasit si pragul de 1 miliard euro credite in sold ale IMM-urilor din Romania si avea peste 32.000 de companii mici si mijlocii creditate.


Sursa foto: s4svisuals / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri