4 / 6

Patria Partener - platforma de recomandari credite a celor de la Patria Bank

Patria Bank a lansat in luna aprilie a acestui an platforma Patria Partener, un instrument de marketing afiliat care permite PFA-urilor si firmelor din Romania sa fie recompensate pentru recomandarile trimise catre institutia financiara. Disponibila initial doar pentru recomandarea business-urilor aflate in cautarea finantarii, incepand cu luna august Patria Bank a introdus si posibilitatea de a introduce persoanele fizice in acest proces.

Intregul proces de recomandare a clientilor interesati de credite, se desfasoara online si a generat pana luna trecuta, prin intermediul partenerilor inscrisi pe platforma, peste 720 de clienti persoane juridice recomandate si 300 de credite in valoare de 91 milioane de lei. Partenerii inrolati in platforma pot inscrie recomandari si pot vizualiza in timp real stadiul in care se afla acestea, de la momentul introducerii recomandarii si pana la distribuirea efectiva a creditului.

Partenerii inscrisi pe platforma sunt din domenii variate, imobiliare, brokeraj, asigurari, consultanta si comert, iar castigul unui partener activ incepe de la aproximativ 1.000 lei/luna si creste pe masura ce creste numarul recomandarilor.

Patria Bank a inregistrat in primul semestru din acest an o pierdere neta de 23,3 milioane lei, cu putin peste nivelul bugetat, de 22,3 milioane lei, dar a realizat planul de vanzari de credite si a obtinut un rezultat operational pozitiv, in linie cu bugetul pe primele 6 luni. Desi reprezentantii banci se asteptau ca Patria Bank sa devina profitaila din trimestrul 4 al anului 2017, acest lucru nu s-a intamplat, noul termen pentru a intra in teritoriul pozitiv fiind setat pentru a doua jumatate a acestui an.

Revenirea pe profit este intarziata de faptul ca banca tine in continuare 1,6 miliarde lei in active lichide (plasamente la BNR, titluri de stat si depozite), echivalentul a 45% din totalul activelor, una dintre cele mai mari rate din sistemul bancar.

sursa foto: iDin_PhotoStock / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri