5 / 6

Kerastaris: Un CFO participa si la planificarea strategica a altor departamente

Antonis Kerastaris, CFO Cosmote Romania, crede ca rolul unui CFO devine din ce in ce mai important pe masura ce responsabilitatile pe parte financiara ale unei companii evolueaza. ”Departamentele financiare trebuie sa informeze mai bine, mai repede, si sa utilizeze tehnologii si procese care reduc costurile si cresc eficienta. Pe scurt, principala responsabilitate este sa supervizeze procedurile financiare ale companiei, sa mentina un anumit nivel al costurilor, avand ca principal obiectiv maximizarea beneficiilor pentru investitori”, spune finantistul Cosmote.

De asemenea, CFO-ul si departamentele subordonate acestuia supervizeaza atingerea obiectivelor financiare ale companiei, crede Kerastaris.

Grecul conduce un departament format din 82 de profesionisti, care acopera domenii precum finante & raportare, taxe & contabilitate si credit control. Departamentul financiar colaboreaza indeaproape cu toate celelalte departamente ale companiei, precum si cu parteneri de afaceri din domeniul bancar sau din alte institutii financiare.

Kerastaris enunta ca este destul de dificil de trasat o limita intre activitatile financiare si cele non-finance, dar o parte importanta a programului este este alocat activitatilor legate de managementul oamenilor din departament, tinand cont ca este vorba de o echipa care include peste 80 de oameni. „Este adevarat, munca unui director financiar este in principal legata de cifre, dar un CFO participa in egala masura si la planificarea strategica a altor departamente, pentru a asigura ca se indeplinesc obiectivele financiare propuse”, spune Antonis Kerastaris.

CFO-ul Cosmote considera decisive pentru un astfel de job viziune strategica in domeniul financiar si experienta vasta in domeniul afacerilor, abilitatea de a identifica noi oportunitati de dezvoltare a afacerii si de a le exploata in beneficiul investitorilor, dar si abilitatile excelente de management si coordonare a oamenilor.

Antonis Kerastaris este directorul financiar al Cosmote Romania din septembrie 2005. Inainte de a ocupa aceasta pozitie a fost director financiar in companii de renume precum Hilton, Gregory's si Allied Domecq (1998-2005). Kerastaris a mai detinut pozitii manageriale si in departamentele financiare din Atena ale companiilor Procter & Gamble Grecia si Mercedes Benz Grecia. A absolvit Athens College si detine o diploma in Administrarea Afacerilor din partea Universitatii de Afaceri din Atena, Faculatatea de Finante si Contabilitate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri