4 / 10

Adrian Allott: Un bun manager de pensii private trebuie sa fie un bun “politician”

Compania de asigurari Aviva a mizat pe experienta oamenilor din cadrul companiei numindu-l pe Adrian Allott in functia de director general al Aviva Pensii Private. Allott a ocupat inainte pozitia de director general adjunct al Aviva Asigurari de Viata.

Adrian Allott spune ca Aviva s-a lansat pe piata pensiilor romaneasca in anul 2000 cu intentia declarata de a intra pe piata pensiilor private, insa a trebuit sa astepte insa 7 ani pentru ca aceasta intentie sa poata fi pusa in paractica. “Personal, m-am implicat in dezvoltarea reformei pensiilor inca din anul 2004, cand domnul Giurascu (presedintele de atunci al CNPAS) a initiat proiectul legii 411 care vizeaza pensiile private”, ne-a spus Allott.

In acel an, impreuna cu alti colegi din companiile care ofera servicii financiare, Allott a facut parte din echipa de negocieri care a asistat finalizarea si aprobarea acestei legi. Incepand cu luna aprilie a acestui an (momentul in care CSSPP a anunat introducerea Pilonului II- pensiile private obligatorii), Allott a lucrat, mai mult sau mai putin full time, in aceasta industrie a pensiilor private.

“Inainte de anul 2004 intelegeam piata pensiilor la nivel conceptual, ca urmare al formarii mele profesionale de actuar. Implicarea mea din acel moment a insemnat o intelegere mai profunda a aspectelor politice si economice care sunt implicate in acest proiect al reformei pensiilor private in Romania”, isi aminteste Allott.

In ceea ce priveste dezvoltarea sa profesionala, Allott apreciaza ca noua zona de expertiza este binevenita pentru ca acest proiect i-a permis in primul rand sa isi dezvolte o serie de aptitudini in numeroase alte domenii (relatiile cu media, activitatea de proiect, relationship managementul).

Adrian Allott crede ca un bun managaer de pensii private trebuie sa fie un bun “politician” si, in acelasi timp, sa inteleaga suficient de bine detaliile mediului in care isi desfasoara activitatea. “Pe termen mediu, aptitudinile de management in afaceri vor deveni mai importante –controlul cheltuielilor si in acelasi timp randamente ridicate ale investitiilor clientiilor precum si servicii de calitate oferite acestora”, spune Allott.

In ceea ce priveste planurile sale de viitor si posibilitatea de a ramane in industrie, Allott nu are nici cea mai mica idee. “Mediul in care imi desfasor activitatea sau situatia mea persoanala se pot schimba destul de mult in acest interval, deci nimic nu este prognozabil pe termn lung”, enunta Allott.

Adrian Allott lucreaza pentru Aviva Romania de la inceputul anului 2003, perioada in care a ocupat pozitiile de Director Financiar si Actuar si de Director General Adjunct.

Allott este membru al Institutului de Actuariat din Australia si Presedintele Asociatiei Romane de Actuariat. Are peste 15 ani de experienta in domeniu, lucrand de-a lungul timpului in companii din Noua Zeelanda, Australia, Filipine si Romania.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri