3 / 4

Grupurile mari isi aduc bratele imobiliare si bancile pentru locuinte

Compania de servicii imobiliare Atisreal, parte a grupului francez BNP Paribas, a intrat pe piata romaneasca, prin preluarea Cornerstone International, succesoarea firmei care a detinut licenta CB Richard Ellis in Romania.

"Aceasta achizitie arata intentia noastra de a ne extinde in estul Europei, pe o piata extrem de dinamica. Cifra de afaceri a companiei Cornerstone International a inregistrat o crestere anuala de circa 60% de la infiintare si pana in prezent. In acest fel, Atisreal isi va consolida reteaua internationala si va putea oferi servicii imobiliare catre clientii care dezvolta proiecte imobiliare in Romania", declara presedintele Atisreal International, Henry Faure.

Pe langa BNP Paribas, mai sunt si alte grupuri financiare care au pus ochii pe real-estate. Divizia de investitii imobiliare a grupului Erste Bank, Sparkassen Immobilien AG, are aproape doi ani de la prima investitie pe piata locala si are in vedere pentru Romania investitii de sute milioane de euro. De asemenea, ING Real Estate, aripa imobiliara a grupului olandez ING, are o prezenta solida pe piata romaneasca.

Grupurile financiarie pariaza si pe sistemul de economisire-creditare din Romania, motivatiile lor fiind intarite de succesul pe care acesta l-a inregistrat in tarile din jur.

Grupul Erste asteapta ultimele aprobari de la BNR pentru a intra pe piata bancilor pentru locuinte.

In prezent, pe piata romaneasca activeaza doua banci pentru locuinte - Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte, iar la un moment dat si oficialii Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) avansasera ideea crearii unei subsidiare de acest tip, abandonata insa de noul presedinte al institutiei, Radu Gratian Ghetea.















Inapoi la articol

Setari Cookie-uri