2 / 7

Cea mai importanta tranzactie pentru orice deal-maker

In istoria de patru ani a casei de investitii, tatonari de preluare au tot fost, dar un interes concret a inceput sa se contureze in urma cu doua-trei luni. Practic, pentru cei patru actionari, cea mai grea a fost decizia sa faca acest pas, restul au fost dificultati normale pentru o tranzactie de o asemenea complexitate.

Chiar daca Lionachescu se poate lauda ca prin mainile sale si ale celor trei parteneri ai sai (Vlad Busila, Victor Capitanu, Andrei Diaconescu, de la stanga la dreapta ) au trecut cateva deal-uri importante de tip fuziuni si achizitii, cea mai importanta tranzactie devine, incepand de astazi, vanzarea pachetului majoritar din propria companie. “Fiind vorba de tranzactia noastra, implicarea a fost mai profunda si mai personala. Altfel, am tratat-o in multe momente ca pe un mandat de M&A, avand insa avantajul deciziilor rapide, nefiind mandatari ai cuiva”, explica Lionachescu.

Capital Partners a fost in 2007 consultant pentru vanzarea BT Asigurari catre francezii de la Groupama, a 30% din cel mai mare jucator de pe piata recrutarii online, eJobs , catre fondul american de investitii Tiger pentru 4,2 milioane de euro si, anul acesta, a companiei de consultanta in real-estate Eurisko catre CB Richard Ellis.

De asemenea, casa de investitii a intermediat achizitia cladirii de birouri PGV Tower de catre fondul britanic de investitii European Convergence Property PLL, dar si tranzactia prin care Charlemagne a platit circa 40 de milioane de euro olandezilor de la Cascade, pentru 40% din imobilul de birouri Cascade Euro Tower.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri