2 / 6

Un profit operational mai mare cu 79,5%

Grupul BCR a realizat, in primele sase luni din acest an, un profit operational mai mare cu 79,5% fata de perioada echivalenta din 2007, in conditiile in care avansul veniturilor operationale (de 41,4%) a fost semnificativ peste cel al cheltuielilor administrative generale (de 8,9%).

Astfel, venitul operational al BCR a fost in prima jumatate a acestui an de 2,05 miliarde lei (557,6 milioane euro), in timp ce cheltuielile administrative generale - incluzand cele cu personalul, alte cheltuieli administrative si deprecierea - au insumat 852,5 milioane lei (231,9 milioane euro).

"Am controlat cu succes costurile si am gestionat adecvat riscurile, in acelasi timp fructificand oportunitatile oferite de piata", a mai spus Bruynseels.

Profitul inainte de impozitare al grupului a crescut in primul semestru cu 64,5%, la 911,6 milioane lei (248 milioane euro).

Provizioanele de risc pentru credite si avansuri au crescut de peste doua ori comparativ cu perioada similara a anului precedent, pana la 271,9 milioane lei (74 milioane euro), "in special din cauza faptului ca BCR a renuntat, in semestrul I 2007, la asigurarile de risc de credit pentru clientii retail, preluand riscul in evidentele contabile ale bancii", se precizeaza in comunicatul bancii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri