3 / 5

Ionescu: Vrem sa cumparam o firma de factoring

Coface Romania va incepe, in aprilie 2009, operatiunile de factoring, luand in calcul achizitia unui jucator local pe acest segment, a declarat, joi, directorul general al companiei, Cristian Ionescu.

"In prezent lucram la un studiu de fezabilitate pe piata locala, pe care estimam sa il finalizam in noiembrie si ne gandim chiar la posibilitatea achizitiei unui jucator local pe piata", a afirmat Ionescu.

Coface Romania are in prezent in portofoliu trei servicii: asigurari de credit, informatii de credit si colectare de creante, iar din 2009 intentioneaza sa intre si pe piata de factoring, piata estimata in prezent la 1,3 miliarde euro.

Principalii jucatori de pe piata de factoring din Romania sunt BRD, Raiffeisen, BCR, Compania de Factoring si IFN Sterling, una dintre cele mai mari firme independente de pe piata locala care poate fi cea mai interesanta tinta de preluare.

Ionescu a explicat ca nu poate cumpara Compania de Factoring, care este controlata in proportii egale de Banca Transilvania si Intermarket Austria, la aceasta din urma fiind actionar Coface Austria.

Compania si-a bugetat pentru acest an o cifra totala de afaceri de 6,5 milioane euro, la o marja de profit de 20%, urmand ca in 2009 valoarea acesteia sa ajunga la minim 10 milioane euro.

Din totalul cifrei de afaceri estimate pentru acest an, 40% reprezinta asigurarile de credit comercial, iar managementul creantelor cumuleaza 35%, restul de 25% revenind rapoartelor de credit.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri