2 / 5

Tendinta de ieftinire se pastreaza pe majoritatea liniilor de asigurare

Piata asigurarilor de riscuri la proprietati a continuat trendul de scadere a preturilor, datorita copetitiei acerbe dintre asiguratori. In acest moment efectul crizei economice nu s-a facut simtit, dar cotele de prima par a fi atins un minim pe aceasta clasa, iar reducerile sunt din ce in ce mai greu de gasit, in special pe piata europeana. Exista semnale de pe piata alimentelor, spre exemplu, ca primele vor creste, intrucat daunalitatea este in crestere.

Un exemplu interesant este Belgia, unde competitia dintre asiguratori a dus la reducerea cotelor de prima cu circa 30%. Clienti care nu si-au putut asigura afacerea de cativa ani, au reusit anul acesta sa obtina oferte extrem de avantajoase.

In Romania piata a inregistrat o stagnare datorita interesului scazut fata de acest tip de asigurare si din cauza daunelor mari suferite de unii asiguratori in ultimele luni. Situatia incerta privind legislatia asigurarilor obligatorii a locuintelor poate fi considerat un alt factor al evolutiei liniare a preturilor in aceasta clasa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri