4 / 5

BT: O unitate noua intra pe profit dupa aproximativ un an de activitate

Solvabilitatea Bancii Transilvania se situeaza la un nivel de peste 12%, iar raportul credite / depozite este subunitar, de 0,93, "ceea ce denota ca exista resurse acoperitoare pentru imprumuturi, chiar din depunerile clientilor".

Ca structura a plasamentelor, titluri de stat au o valoare totala de 550 milioane lei si reprezinta peste 87% din totalul plasamentelor in titluri cu randament fix.

Banca a deschis 66 de unitati, in primele noua luni din 2008, iar la 30 septembrie BT avea 521 de agentii si sucursale. In mod obisnuit, o unitate noua intra pe profit dupa aproximativ un an de activitate, se precizeaza in comunicatul BT.

In cursul acestei saptamanii, Banca Transilvania va semna cu IFC (International Finance Corporation) - divizie a Bancii Mondiale - un contract de credit in valoare de cel putin 30 milioane euro, suma fiind destinata sustinerii sectorului firmelor mici si mijlocii - prin credite de investitii - si clientilor de retail - prin credite ipotecare. Contractul de credit va avea structura A-B, iar scadentele vor fi de 7 si 10 ani, se mai arata in comunicatul Bancii Transilvania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri