3 / 5

16% din totalul creditelor neguvernamentale erau acordate de IFN-uri

16% din totalul creditelor, adica 33,9 miliarde de lei, erau acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) la finalul lunii iunie, iar cele acordate de institutii de credit si institutii monetare erau de 178,2 miliarde de lei, se mai precizeaza in datele BNR.

Astfel, din totalul creditelor acordate de IFN-uri pana la jumatatea anului in curs, leasingul financiar a avut cea mai mare pondere de 70%, atingand suma de 23,6 miliarde de lei.
Creditele de consum acordate de INF-uri pana la jumatatea anului au ajuns la suma de 2,1 miliarde de lei, iar cele pentru investitii imobiliare la 1,6 miliarde lei.

Creditele de trezorerie au ajuns la 1,2 miliarde de lei, restul de 4,9 miliarde de lei reprezentand alte tipuri de credite acordate de IFN-uri.

Creditele acordate de institutiile de credit din tara au fost 70% credite de consum, in valoare de 65,5 miliarde lei, iar 20 de procente sunt reprezentate de creditele ipotecare, acestea insumand 17,3 miliarde de lei, iar 4,1 miliarde de lei fiind acordate pentru alte tipuri de credite.

Anul trecut, IFN-urile au dat credite de 23,3 miliarde lei, respectiv 13,6% din totalul creditelor, in timp ce institutiile de credit si alte institutii monetare au acordat credite in valoare de 148,2 miliarde de lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri