4 / 7

Tintele stabilite pentru viitor

Ceea ce Rouf doreste este ca Aviva sa corecteze pe piata gradul de atractivitate scazut al produselor unit-linked in comparatie cu produsele traditionale garantate.

“Prin produsele unit-linked ai o anumita suma care sa-ti asigure sanatatea, viata si cele necesare traiului zilnic, iar restul din suma va fi investit conform a ceea ce doresti. Sunt fluctuatii ale pietei de capital si perceptia este ca acest lucru este rau, insa in realitate lucrurile stau invers, pentru ca lucrurile sunt mai transparente. Ceea ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca fondul de investitii in care iti pui banii este ceea ce vrei si alegi in functie de apetitul de risc. Achizitionezi mai multe unitati cand piata este la un nivel jos, asa cum este in aceasta perioada, decat ai putea cand aceasta ar fi pe un trend ascendant, de aceea sunt bune fluctuatiile”, a spus acesta.

In esenta, daca alegi fondul unit-linked potrivit, cu capitalul garantat, atunci faci cea mai buna alegere conform specialistului Aviva, pentru ca ai transparenta si riscul manageriat intr-o maniera conservatoare. Pe acest segment se va concentra in 2009 Aviva, deja procesul a inceput de anul acesta, insa anul viitor se va concentra si mai mult pe ceea ce inseamna unit-linked. Compania va investi mai ales in instrumentele financiare emise de guvern. “Acel fond nu va investi in equities (fonduri de actiuni)”, a spus Rouf.

“Acesta este momentul prielnic pentru investitii. Personal, am investit de 3 ori la bursa in ultimele doua luni. Am investit fondul pentru educatie (pentru universitate) al fiicei mele mici, de care nu voi avea nevoie in urmatorii 14-15 ani, pentru ca are 4 ani. Nu intentionez sa-i ating in acesti ani, iar bursa este la cele mai joase niveluri din ultimii ani, insa peste ceva timp piata va fi din nou sus, daca ne uitam la trenduri. Astfel, am indentificat o nevoie, nu am nevoie de bani acum si am actionat, am investit. Daca gandesti ca este o lume inspaimantatoare si nu o sa faci nimic, risti sa pierzi multe oportunitati!”

In privinta concurentei de pe piata romaneasca, Rouf este optimist si considera normala situatia pietei autohtone din acest punct de vedere. “Pe masura ce piata se maturizeaza, vom vedea din ce in ce mai multa concurenta, mai multi jucatori. Vor fi marii jucatori, care se vor adresa tuturor, si vor fi micii jucatori, care se vor specializa pe anumite nise, pentru ca nu pot atinge acea masa critica, care sa le asigure o dezvoltare universala”, a detaliat Rouf.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri