3 / 5

Riposta dura pe plan international

APAPR a precizat ca va trimite astazi scrisori oficiale de protest impotriva acestei masuri catre toti oficialii guvernamentali responsabili.

Intrucat propunerea de inghetare a contributiilor afecteaza interesele administratorilor, Asociatia anunta masuri de protest pe plan international cu privire la aceasta masura.

"APAPR va riposta dur, pe plan international, la o eventuala decizie de inghetare a contributiei la 2% anul acesta. Masura afecteaza planurile de afaceri ale unor mari companii financiare internationale, care au investit peste jumatate de miliard de euro in Romania in ultimii doi ani numai pentru sistemul de pensii private obligatorii", a mentionat Andanut.

Asociatia arata ca instabilitatea si lipsa de predictibilitate a sistemului legislativ romanesc va aduce din nou grave prejudicii de imagine Romaniei si ar putea avea ca efect alungarea potentialilor investitori internationali pe termen lung.

"Oare sindicatele sau decidentii politici i-au intrebat pe tinerii din Romania daca vor sa-si sacrifice viitorul si sa participe la aceasta cheta nationala pentru a finanta risipa si a acoperi gaurile din buget?", a adaugat Andanut.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri