4 / 9

Si restantele persoanelor fizice vor creste

EOS KSI a observat, de asemenea, o crestere a numarului de datornici bancari, mai ales pe segmentul creditelor pentru nevoi personale cu valori mari (in jurul cifrei de 10.000 de euro).

„Desigur, sunt mai multi factori care contribuie la aceasta situatie actuala, precum cresterea ratei somajului, atat la nivel local, cat si in afara, in tari in care romanii lucrau (precum Spania sau Italia), dar si imposibilitatea romanilor de a-si refinanta imprumuturile sau deprecierea severa a monedei nationale”.

La randul sau, Coface estimeaza ca in 2009 o crestere de 30% a creantelor care trebuie colectate va fi posibila avand in vedere faptul ca traversam o perioada de criza financiara.

“In primul rand ne asteptam ca volumul de cazuri primite de la clienti sa inregistreze o crestere in 2009, cunoscand faptul ca populatia va dispune de tot mai putini bani, rata de incidenta la plata va creste si automat numarul restantierilor va creste. In 2009, cea mai mare provocare va fi de a colecta cat mai eficient, avand in vedere efectele crizei economice, pierdera locurilor de munca si scaderea lichidatilor”, a mai spus Coman.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri