9 / 10

Doros, MFP: Romania are o legislatie fiscala in acord cu cele mai noi standarde in domeniu

Potrivit lui Dragos Doros, director Directia Generala Legislatie Impozite Directe, Ministerul de Finante al Romaniei (MFP), incepand cu 2004 in Romania au intrat in vigoare Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, acte normative care au fost redactate pe o foarte importanta baza de legislatie si expertiza europeana si internationala.

In plus, incepand cu 2007, prin aderarea la UE, in Romania se aplica directivele europene referitoare la impozitele indirecte. Cu referire la impozitele directe se urmaresc principiile Codului de Conduita aplicabile, de asemenea, la nivel european.

“In acest sens, cred ca putem spune ca Romania are o legislatie fiscala in acord cu cele mai noi standarde in domeniu, fara a mai fi necesara o schimbare de mentalitate. In conditile crizei actuale, a fost adoptat un program de masuri anticriza care se pune deja in aplicare”, declara Dragos Doros.

El mai spune ca, dupa cum este mentionat si in programul de guvernare, se va mentine cota unica de impozitare si pentru perioada urmatoare. “Acesta se doreste a fi un mesaj de stabilitate si predictibilitate fiscala pentru mediul economic din Romania”, enunta reprezentantul ministerului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri