3 / 4

Efectele crizei pe piata din Romania

In contextul crizei economice mondiale si urmare a preturilor crescute ale politelor, 15% dintre posesorii de autoverhicule vor sa renunte la sigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) in 2010, potrivit unui studiu al companiei Uniqa, a declarat Gabriela Rusu (foto), director de marketing pentru pietele emergente in cadrul Uniqa international.

Studiul grupului a fost realizat in luna ianuarie, pe un esantion de 800 de persoane din sapte orase mari ale Roamniei cum sunt: Bucuresti, Brasov, Timis, Constanta, Suceava, Ploiesti si Cluj. Persoanele intervievate au venituri medii dar si mai mari, iar studiile acestora sunt medii si superioare.

"Intentionam sa cerem sprijin organelor abilitate ca toti posesorii de autovehicule sa detina polite RCA si sa nu devina adevarate bombe pe soselele din Romania", a adaugat Ileana Horvath.

Horvath a mai spus ca CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) intetioneaza sa ia masurile necesare, avand invedere reducerea numarului de asigurati RCA.

Intrebata despre posibilitatea ca asiguratorii sa incheie polite RCA doar pentru o luna, ea a precizat ca societatile nu vor putea lua o astfel de masura fara o reglementare a legislatiei de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Potrivit evidentelor bazei de date CEDAM, 80% din masini sunt asigurate RCA in Romania, in scadere usoara fata de anii anteriori, a tinut sa precizeze Horvath.

Conform studiului Uniqa, 9% din cei intervievati sunt dispusi sa renunte la asigurarile Casco, iar 6% vor sa renunte anul urmator la asigurarea de locuinta, procentul fiind similar si in cazul celor ce ar renunta la asigurarea de sanatate si al celor ce s-ar lipsi de asigurarea de viata.

In acelasi timp, mai mult de jumatate (51%) dintre cei intervievati vor sa cumpere o asigurare de locuinta in 2010.
Studiul mai arata ca 25% dintre cei intervievati au o polita de asigurare, 25% au doua polite de asigurare, 13% au trei polite, 17% au patru, iar 20% dintre cei chestionati nu au nicio polita contractata.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri