3 / 4

Domenii afectate de restructurari

In plina criza, restructurarile devin aproape inevitabile in majoritatea sectoarelor. Desi nu sunt cele mai fericite miscari ale unui actionariat, ele sunt necesare in conditiile reducerii consturilor si eficientizarii activitatii.

„Timpurile se schimba. In timpul crizei serviciile furnizate se incadreaza mai mult in sfera de corporate finance, conectate cu restructurare si consolidare. La reevaluarea tranzactiilor (nu este necesar sa coincida cu finalul crizei) sunt oportunitati pentru mandate in special pe partea de cumparare. Ne asteptam ca in a doua jumatatea anului 2009 sa aiba loc tranzactii generate in special de criza economica si implicit de nevoia de restructurare”, a declarat Igor Jitta.

El crede ca sectoarele de retail, transport, constructii, asigurari si leasing vor suferi restructurari majore.

In opinia lui Matei Filipidescu, domeniile cele mai afectate, in care, implicit, vom asista la restructurari, sunt retailul nealimentar, sectorul chimic, industria, servicii, „In general acele business-uri care traiesc din linii de credit (adica au nevoi de capital circulant mari) si se hranesc cu cerere sustinuta de creditare”, a explicat el.

De asemenea, imobiliarele, logistica, retailul, IT si orice business cu marje mici sunt predispuse acestui proces, sustine Mihai Pop.









Inapoi la articol

Setari Cookie-uri