2 / 4

Restructurarea - servicii de criza in M&A

Pe fondul turbulentei de pe pietele financiare internationale manifestata in partea a doua a anului trecut, Capital Partners si-a adaptat serviciile oferite la solicitarile pietei: restructurari.

“In acest moment, pe partea de corporate finance, piata are nevoie dramatica de asistenta si consiliere la restructurarea financiara, si aceasta este o linie mai noua de produse pe care am inceput sa o oferim selectiv anumitor clienti, de la inceputul anului” explica Lionachescu.

In februarie, echipa Capital Partners l-a cooptat pe Mihnea Vasilache, cu o experienta de 14 ani in investment banking si asset management la New York si Londra, in mari giganti financiari. El dezvolta zona de restructurare financiara si situatiile distressed.

Lionachescu spune ca pentru astfel de servicii conteaza anvergura si complexitatea proiectelor, mai putin decat numarul lor.

“Poti avea un singur mare proiect la care sa lucrezi to anul, nu e un business de volum. Abordarea noastra a fost sa alegem proiecte mai complicate si de o anumita dimensiune”.

In prezent, nu avem fonduri specializate pe distressed assets (active neperformante) in Romania si nici nu vor prospera aici, crede Lionachescu.

“Am sentimentul ca Romania nu va oferi niciodata o mare piata de active in dificultate – acesta este mai degraba specificul pietelor anglo-saxone, unde lichidarea, falimentul, vanzarea creantelor problematice sunt abordate altfel decat la noi”, sustine bancherul.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri