3 / 6

Cea mai mare banca de investitii independenta

Pe langa cei patru reprezentanti ai careului Big Four, in Top 10 al consultantilor fiscali mai sunt prezente cinci divizii ale unor grupuri financiare (Raiffeisen, KBC Securities, JP Morgan Chase, Royal Bank of Scotland si BT Securities) si o banca independenta de investitii, Capital Partners.

Analistii DealWatch au luat in considerare atat tranzactiile intermediate de compania de consultanta Raiffeisen Investment Romania, cat si operatiunile societatii de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment, astfel incat cele doua entitati sunt inregistrate cu rezultatele cumulate.

Printre tranzactiile Raiffeisen Investment se numara preluarea de catre Groupama a Asiban, vanzarea Proton Technologies si a producatorului LaborMed Pharma, iar printre proiectele Raiffeisen Capital & Investment se remarca preluarea Bere Azuga de catre Ursus Breweries. [Radiografia tranzactiei Ursus - Bere Azuga]

Clasamentul intocmit de analistii de la DealWatch pozitioneaza casa de investitii Capital Partners ca cea mai mare banca de investitii independenta de pe piata romaneasca, detinuta de Doru Lionachescu, Victor Capitanu, Andrei Diaconescu si Vlad Busila. Printre cele mai recente tranzactii in care Capital Partners a fost implicata se numara vanzarea Romenergo catre Nauru Holdings.

“Acum un an un an si jumatate la fiecare activ bun romanesc aveam minim 7-8 oferte, au fost situatii in care am avut chiar 17 oferte, acum la active excelente ai situatii cand nu gasesti niciun cumparator”, declara Doru Lionachescu (foto), partener principal Capital Partners, in cadrul conferintei M&A Outlook, organizata de Wall-Street, in parteneriat Nexia International, o retea internationala de firme independente de audit contabil si consultanta in afaceri.

In prezent, Capital Partners are sapte mandate active, in diverse faze de executie, dintre care unul de cumparare.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri