5 / 6

Care vor fi noile domenii de interes in M&A?

Cum tendinta jucatorilor, valorile lor si multiplii de evaluare s-au schimbat considerabil, este posibil ca si oportunitatile sa apara din domenii putin exploatate pana acum, mai ales in contextul crizei.

Marian Urzica spune ca ar fi interesant sa vedem companii din retail care sa se integreze pe verticala, pentru a crea holdinguri si expuneri pe verticala, sau companii din domeniul energiei care sa cumpere business-uri doar pentru o emblema de producator de energie verde.

“Pe ferme vegetale si zootehnice exista interes, dar valoarea de piata a companiilor este mica, pana in 5 milioane euro. Vor fi vandute parcuri eoliene de 2-15 MW, in faza de proiect sau pe parcursul constructiei”, a declarat el.

Energia, clinici medicale, agricultura, zootehnia, procesare carne, ape minerale sunt principalele domenii in care reprezenantul Consilium Advisors vede potential.

Riff Holding International intermediaza tranzactii medii si mici in proportie de 85% din total, observandu-se schimbari in orientarea jucatorilor din M&A.

“S-a dinamizat zona de fuziuni, parteneriate strategice, preluari de afaceri mici, dar conexe celei de baza, si, de asemenea, interesul spre diversificare.

In privinta companiilor mari, nu se mai urmareste vanzarea, ci identificarea unor solutii de capitalizare/finantare cu costuri legate inclusiv de cedarea unui portofoliu de actiuni”, sustine Marius Stancescu.

In opinia sa, serviciile si afacerile mici, de familie sau de nisa au potential, mai ales ca se inregistreaza un succes dinamizat pentru afaceri profitabile in comert si distributie, a caror valoare de piata se situeaza intre 3 si 10 milioane de euro.

In 2008, cifra de afaceri a companiei pe segmentul de servicii financiare a fost de peste 1,5 milioane de euro. Per total, Riff a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de patru milioane de euro.

In 2007, Riff s-a afiliat retelei Moore Stephens International, una dintre cele mai mari retele de audit, consultanta si contabilitate din lume, operand sub asocierea de branduri Moore Stephens Riff.

Care sunt oportunitatile anului in piata locala de fuziuni si achizitii?




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri