4 / 7

Unele banci refuza colaborarea

Intarzierea, in special din partea bancilor, prelungeste procesul de agonie a firmei. Consultantii ne-au spus ca lucreaza de trei luni la o restructurare cu o banca comerciala ce refuza sa colaboreze si sa negocieze.

Pe de alta parte, societatile de leasing sunt mai flexibile si initiaza procese de restructurare mult mai repede decat bancile.

"Avem tranzactii de restructurare initiate cu banci din Romania care dureaza de trei luni, ceea ce inseamna foarte mult timp, mai ales daca nu exista deschidere din partea colaboratorilor. Cu cat se intarzie procesul, cu atat pesimismul se instaleaza in sanul companiei cu probleme. Practic, antreprenorul sau directorul general nu se mai gandeste la solutii de business, ci doar la faptul ca il executa sau nu banca”, explica Marian Urzica.

Astfel, mangerii intentioneaza sa lanseze in curand un nou serviciu – restructurarea juridica, alternativa voluntara. In cazul in care discutiile se intarzie mai mult de trei luni, debitorul poate pregati terenul pentru insolventa.

Acest lucru se va face in prezenta consultantilor financiari si a unor avocati specializati pe aceasta zona.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri