3 / 4

BNR vrea un management mai bun al lichiditatii din piata

Pentru a luat in prin surprindere piata si de data aceasta, BNR a mai hotarat si reducerea scadentei operatiunilor REPO efectuate prin licitatie, de injectie a lichiditatii in sistemul bancar, la o saptamana, fata de o luna cum era pana in prezent.

“Cu cat termenul acestor operatiuni era mai mare, cu atat flexibilitatea bancii centrale in a asigura un management adecvat al lichiditatii era mai mica, astfel ca pentru un management mai bun s-a redus aceasta perioada. Nu este exclus ca, peste o anumita perioada de timp, in functie de
conditiile concrete de lichiditate, banca centrala sa extinda, din nou, scadenta operatiunilor REPO”, explica Lucian Croitoru.

Intrebat daca pana acum au existat probleme cu lichiditatea din sistem, consilierul guvernatorului BNR ne-a spus ca nu au existat astfel de situatii . “Managementul lichiditatii nu este un proces simplu, iar la el participa bancile, Ministerul Finantelor, banca centrala, toata lumea care doreste bani si trebuie ca el sa fie flexibil”, a adaugat Lucian Croitoru.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri