4 / 5

Alte doua banci, start la Prima Casa

Bancpost a inceput, de luni, sa acorde credite prin programul guvernamental “Prima Casa”, imediat dupa semnarea conventiei de garantare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, a declarat, pentru Wall-Street, Liliana Ciobanasu, seful biroului de presa al institutiei de credit.

Dobanda perceputa de Bancpost este compusa din rata ROBOR la 3 luni plus o marja de 2,5% pentru creditele in moneda nationala si din rata EURIBOR la 3 luni plus 4% pentru imprumuturile acordate in euro. Banca mai solicita si un comision lunar de administrare de 0,03083%, dar nu percepe comision de acordare si nici de rambursare anticipata.

Institutia ofera acest credit pentru achizitionarea unui apartament sau a unei case finalizari ori in curs de finalizare, dar doar dintr-un ansamblu rezidential finantat de care Bancpost.

De asemenea, Millennium Bank a inceput sa dea credite prin programul Prima Casa, numai in moneda europeana, la o dobanda egala cu rata EURIBOR la 3 luni, plus 4 puncte procentuale.

Clientii beneficiaza de gratuitate in privinta comisioanelor de analiza si de acordare, iar costul evaluarii locuintei este suportat de catre banca.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a alocat un plafon de 20,5 milioane euro pentru creditele prin Prima Casa ce pot fi acordate de Millennium Bank Romania, sustin reprezentantii bancii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri