3 / 5

Surplusul de lichiditate, spre piata monetara si a titlurilor de stat

Banca Carpatica a evoluat bine in primul semestru din acest an si pe partea de atragere de plasamente, astfel ca datoriile privind clientela au avansat cu 12,5%, pana la 2,02 miliarde lei la finalul lui iunie.

“Referitor la evolutia atragerii de plasamente, BCC si-a realizat bugetul planificat pentru semestrul intai din 2009, depasind chiar nivelul surselor planificate a fi atrase pana la finele anului 2009, fapt ce a condus la o valoare ridicata a lichiditatii, care a fost indreptata spre piata monetara si cea a titlurilor de stat”, explica directorul general al institutiei de credit.

In prezent, banca practica dobanzi anuale la depozitele la termen cuprinse intre 7% si 11,5% pentru plasamentele in lei si de 4,5% sau 4,75% pe an pentru cele in euro, in functie de scadenta.

Astfel, pe seama unei cresteri a activelor in primul semestru din acest an, banca si-a crescut cota de piata la un nivel de peste 1%.

“Atractivitatea depozitelor pe care BCC le ofera de 10 ani este demonstrata de numarul ridicat de persoane fizice - salariati si pensionari - care aleg sa economiseasca si sa-si pastreze disponibilitatile banesti la noi. Banca noastra este recunoscuta pentru politica atractiva de fidelizare a clientilor care aleg sa economiseasca, iar dovada cea mai concludenta,de necontestat, este ca am avut o crestere a cotei de piata care s-a realizat in proportie importanta din aceasta zona a clientelei nebancare”, a declarat Nicolaie Hoanta.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri