2 / 4

In ce moneda sa ne luam credit ipotecar?

Desi in Romania cea mai mare parte a cererii pentru creditele ipotecare si imobiliare este in euro, Verida Credit a intrat pe piata oferintd imprumuturi in dolari americani. Compania a lansat recent un credit ipotecar cu dobanda si rata fixa pe toata perioada derularii contractului de imprumut.

Creditul se acorda in dolari americani, pe o perioada de maxim 30 de ani, iar varianta standard a produsului poarta o dobanda de 10,87%.

„Dolarul este, in continuare, principala moneda de pe plan international, si chiar daca Romania va adera la Zona Euro, consider ca dolarul nu isi va pierde din importanta pe plan local”, a explicat presedintele Verida Credit.

Totusi, bancherul Dorian Klein nu le recomanda romanilor „creditele exotice” in franci elvetieni sau yeni japonezi, atat din prisma experientei sale ca bancher, cat si a celei personale.

„Putem sa acordam si credite in euro daca dorim. Puteam sa participam chiar si la programul Prima Casa, insa am refuzat din doua motive. Primul a fost ca nu avem o prezenta nationala mare, iar al doilea este ca nu stiam cum o sa mearga programul din punct de vedere al aprobarii dosarelor”, a spus Dorian Klein.

Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei au promovat intotdeauna creditele in lei, dar preferintele romanilor si ale bancherilor au ramas pentru valuta, majoritatea creditelor ipotecare fiind in euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri