3 / 4

Romania, vazuta prin ochii unui bancher care a absolvit Yale si Harvard

Romania arata foarte bine privita din ochii lui Dorian Klein (foto), bancherul care s-a nascut aici, dar care a emiigrat si a absolvit Yale si Harvard Business School.

„Romania este intr-o forma foarte buna comparativ cu celelalte state din regiune, precum Ungaria, Polonia sau Cehia. Consider ca in Romania s-au facut lucruri foarte bune si s-a dezvoltat foarte bine in ultimii ani”, a declarat Dorian Klei, presedintele Verida Credit si managing partner in cadrul fondului de investitii Rubikon Partners.

Bancherul considera ca Romania este un paradis la nivel de piata ipotecara. „Cererea pentru imprumuturi ipotecare a crescut de aproape opt ori in perioada martie-august a acestui an, iar piata creditelor ipotecare se va intoarce la ceea ce a fost inainte de inceputul crizei”, sustine Dorian Klein.

Dorian Klein lucreaza in industria financiara de peste 25 de ani, inclusiv in cadrul Merrill Lynch (1995-2000), Bankers Trust (1991-1995) si in cadrul bancii de investitii TTG Ltd din Tokyo.

„Un alt atu al sistemului financiar din Romania a fost acela ca nu a fost contaminat cu activele toxice care se raspandisera in bancile din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si in tarile din vestul Europei. In Romania, nivelul creditelor neperformante este extrem de redus comparativ cu cel din acele state”, a concluzionat Dorian Klein.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri