2 / 4

Piata isi va reveni treptat in urmatorii 2 ani

Piata romaneasca de leasing se numara printre cele mai afectate industrii de criza, de aceea conducerea VB Leasing asteapta o incheiere a anului mult sub nivelul anului trecut, estimand, in acelasi timp, o revenire treptata in urmatorii doi ani a pietei de profil.

La jumatatea anului piata de leasing era in scadere cu 75% si, confrom celor declarate de Demmer, este foarte probabil ca acest procent sa se mentina pana la sfarsitul lui 2009.

“Dupa estimarile noastre, piata isi va reveni in urmatorii doi ani, treptat, desigur, avand in vedere contextul politic local, cat si situatia la nivel regional”, adauga seful VB Leasing.

La sfarsitul lui 2008, piata de leasing din Romania a avut o valoare de 4,9 miliarde de euro. Semestrul intai al anului aflat in desfasurare a inregistrat o valoare de 761 milioane de euro. “Ne asteptam ca valoarea totala a pietei sa fie de 1,3 miliarde de euro la sfarsitul acestui an, ceea ce semnifica o scadere dramatica fata de 2008. Scaderea este datorata in primul rand lipsei de incredere, insa odata ce increderea va reveni, situatia se va ameliora cu siguranta”, a declarat Demmer.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri